perjantai 28. toukokuuta 2021

Kesäkuun Kivi: Helmi

Helmi, joka kuvaa seesteisyyttä, puhtautta ja kauneutta on täydellinen kivi kesän lapsille. Muun muassa näyttelijä Nicole Kidmanin yllä on nähty monesti helmiä. Helmien on katsottu helpottavan synnytyksessä ja luovan viisautta ympärilleen. Sen on katsottu myös luovan kantajalleen rauhan. 

Helmi sana tulee latinasta tarkoittaen "uniikkia", joka kuvaa hyvin etenkin aitoja helmiä, sillä niitä ei ole ikinä kahta samanlaista.

Helmiä on tänä päivänä tarjolla hyvinkin erilaisia ja eri kokoisina. Itse tykkään käyttää koruissani helmiäislasihelmiä, joissa on ihana hohde kuin aidoissa helmissä. Sisus on näissä helmissä lasia, jonka vuoksi ne tuntuvat aidoilta.

Helmiäislasihelmien lisäksi markkinoilla on vahahelmiä, akryylisiä helmiäislasihelmiä, Swarovskin helmiäislasihelmiä, makeanvedenhelmiä ja simpukankuorihelmiä. Näissä väriskaalat ovat laajoja, joten koru on helppo yhdistää omaan asuun.

MITÄ HELMI SYMBOLOI?


Helmet ovat viisauden perimmäinen symboli. Arvostetut helmet edustavat rauhaa ja välittävät turvallisuuden tunteen. Helmet symboloivat myös puhtautta sekä eheyttä ja uskollisuutta. Helmet edustavat kokemuksen kautta hankittua viisautta. Meren helmien uskotaan tarjoavan suojaa käyttäjälle sekä houkuttelevia onnea ja vaurautta. Lisäksi helmet puhuvat käyttäjän puhtaudesta ja koskemattomuudesta. Helmikoruja annetaan usein kiintymyksen ja rakkauden merkkinä sekä tuomaan onnea. Myyttien mukaan helmet ovat onnen ja vaurauden symboleita.

Nämä nappikorvakorut tein helmiäislasihelmistä ja siemenhelmistä.
Suunnittelin korut paikalliseen myyjäisiin, mutta koronan vuoksi tapahtuma peruttiin. 

Nämä nappikorvakorut ovat täysin muokattavissa eli helmiäislasihelmen ja siemenhelmien väriyhdistelmän voit itse valita. Korvakoruihin voi käyttää vaikkapa omia lempivärejä. Näihin korvakoruihin olen suosinut kahden värin yhdistelmää, mutta myös kolmen värin yhdistelmä toimii (ks. ruskea nappikorvakoru). 

Teen jokaisen korvakorun tilaustyönä eli jokaisesta korvakorusta tulee uniikki, jollaista ei ole vastaantulevalla. Korvakorujen tausta on 304 ruostumatonta terästä. Nappikorvakorussa on muovinen (silikoninen) tausta. Korvakorut ovat nikkeli,-lyijy- ja kadmiumvapaat. 304 ruostumaton teräs korvakoruja on turvallista käyttää, korvakorut eivät ruostu ja nillä on erittäin korkea hapettumis- ja korroosionkestävyys. 304 ruostumatonta terästä pidetään lisäksi hypoallergeenisena.

Nämä korut saatavilla vain BlueBellJewelryn Etsy kaupasta. 

Helmet ovat ajattomia ja klassisia koruja, olivatpa ne sitten helmikaulanauhoja tai nappikorvakoruja. Helmikoruilla saat helposti luotua asusta kuin asusta hieman elegantimman näköisen. Yksi omista suosikeistani on pukeutua sporttiseen tyyliin, johon yhdistän isot helminappikorvakorut. Näin saan asustani hieman elegantimman ja voin tällöin yhdistää asuuni esim. ballerinat. 

Myös FjeldDesignilta löytyy ihania helmikorvakoruja, joita on mahdollisuus muokata. Alla olevat korvakorut saa tilauksesta eri vaijeri värillä ja eri värisillä helmillä. 

Näissä korvakoruissa on kuparin väriseen vaijeriin yhdistetty pinkit helmiäislasihelmet.
Katso lisätietoja tästä.

Näissä korvakoruissa on kullanväriseen vaijeriin yhdistetty vaaleanvihreät helmiäislasihelmet.
Katso lisätietoja tästä.

Näissä korvakoruissa on hopeanvärinen vaijeri yhdistetty liilan värisiin helmiäislasihelmiin.
Katso lisätietoja tästä.

FjeldDesignin korut ovat nikkeli,-lyijy- ja kadmiumvapaat. Yllä oleviin korvakoruihin on käytetty tummumatonta vaijeria eli se ei tummu käytössä niin helposti ja säilyttää alkuperäisen värin pitkän kauniina.

~ Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti