perjantai 17. syyskuuta 2021

Lokakuun Kivi: Opaali


Opaali
 on amorfinen piimineraali, joka sisältää paljon kidevettä. Opaali koostuu mikroskooppisen pienistä piioksidipalloista, jotka ovat järjestäytyneet säännöllisesti. Tämä järjestäytyminen saa aikaan valon diffraktiota, mikä aiheuttaa opaalille tyypillisen kirjavan värileikin. 
Opaalia esiintyy kompakteina, läpikuultavina, lasimaisina massoina. Opaalia muodostuu kuumissa lähteissä ja geysireissä sekä merivedestä tiivistymällä.

Kiven nimi on peräisin joko sanskriitinkielisestä sanasta "upala" tai kreikankielisestä sanasta "opalios", joka tarkoittaa jalokiveä tai arvokasta kiveä. Erään arabialaisen legendan mukaan opaalit ovat tippuneet taivaasta. Ne ovat lokakuussa syntyneiden kivi. Niiden on katsottu tuovan kantajalleen uskollisuutta, rakkautta ja auttavan itsetunnon kohotuksessa. Sen on uskottu tuovan sisäistä voimaa.

 

OPAALI KORUISSA:



Opaali on hyvin kaunis ja ihana lisä koruihin juuri sen ihanan värinsä vuoksi, jossa näkee usein kaikki sateenkaari väri. Opaalissa on ihana hehku, mutta sen kestävyys koruissa on usein hauraampi kuin vaikkapa timantin tai safiirin.

Opaali on suosittu kivi etenkin kihlasormuksissa, mutta myös rintakoruna, kaulakoruna ja korvakoruina. Opaali suhteelisen kova kivi, mutta kuitenkin herkkä esim. opaalisormuksen osuessa kovaan pintaan saattaa opaali haljeta tai siitä voi irrota pieni palanen. Opaali ei myöskään siedä isoja lämpötila vaihteluita 

Opaalikoru on hyvä ottaa aina pois urheillessa tai liikuntaa harrastaessa sekä tiskauksen yhteydessä. Sama pätee kaikkiin koruihin, vaikka usein arjen kiireiden keskellä tämä helposti unohtuu.


Jos pidät opaalin ulkonäöstä, mutta sen kestävyys arveluttaa, niin kuukivi on loistava vaihtoehto.
Kuukivellä on vastaavanlainen hehku kuin opaalilla, mutta se on hieman kestävämpi.

  • Toivon ja saavutusten kivi
  • Tehokas onnentuoja kivi
  • Opaali on intuitiivinen kivi ja auttaa ihmistä kehittymään henkisellä tasolla
  • Jalo- tai tuliopaali tuovat rauhalliset ja syvät unet
  • Hoitaa mm. tulehduksia ja kuumetiloja
  • Kiviterapia suosittelee pitämään opaalia pikkusormessa
  • Ravun ja Vaakan onnenkivi
  • Kiinalaisessa horoskoopissa opaali on Käärmeen voimakivi
  • Härän ja Skorpionin horoskooppikivi
Pidän paljon opaalin hehkusta, siinä on jotain mystistä ja samalla jotain niin kaunista. Kääntelemällä opaali kiveä tai korua aina tuntuu löytyvän ikäänkuin uusi väri. Tästä syystä opaali on monen suosikki ja hyvin suosittu koruna. Opaalit ovat melko kalliita ja tästä syystä itselläni ei ole myynnissä aitoa opaali korua, mutta muutama koru löytyy toisesta Etsy kaupastani, jossa on tätä opaalin kaltaista hehkua.

Tämän nilkkakorun olen tehnyt laadukkaista Swarovskin kristalleista, jossa on pieni sydän keskellä ja molemmilta puolilta löytyy kaksi bicone helmeä.

Sydän ja bicone helmet ovat samaa väriä. Tässä värissä on himmeä maitolasimainen hehku, joka muistuttaa opaalia.

Väriltään kristallit ovat valkoisia, joissa on hieman vihertävää hehkua ja sen vuoksi nimesin korun "Mint Frost" eli jäätynyt minttu.

Kuukivi on hyvä vaihtoehto opaalille, jossa on opaalin kaltaista hehkua.

Tässä rannekorussa on viisi pientä kuukiveä nuggettimaisina helminä eli hieman soikeina. Korussa olen käyttänyt kullattua korunosia lukkona ja kivien kiinnittämiseen. Ketju on hopeoitua.

Kaikki koruni molemmissa kaupoissani on aina nikkeli-, lyijy- ja kadmium vapaat ja rannekorun sekä nilkkakorun pituuden voit itse päättää.

Korujani voit tilata turvallisesti Etsyn kautta, jossa maksuna käy lahjakortit, pankki- ja luottokortti. Etsy huolehtii puolestasi, että maksutietosi ovat turvassa. Lisäilen kauppoihini koruja sitä mukaan kun ehdin kuvata niitä ja tämäkin riippuu paljolti säästä.

Vieraile FjeldDesignin Etsy kaupassa tästä ja tutustu uusiin ihaniin koruihini.
Vieraile myös BlueBellJewelryn Etsy kaupassa tästä ja tulossa on paljon uutta, kunhan saan korut kuvatuksi. Olen saanut mm. kivoja nilkkakoruja tehtyä, vaikka enää ei Suomessa olekaan nilkkakoru ilmat, mutta onneksi kesä tulee joka vuosi 😊 

~ Minna

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti