perjantai 3. syyskuuta 2021

Syyskuun Kivi: Safiiri


Tummansininen safiiri on syyskuussa syntyneiden kivi. Esimerkiksi Gwyneth Paltrow valitsi itselleen kihlasormukseen valtavan safiirin, koska se on hänen syntymäkivensä. Safiirin kantajan on uskottu saavan täyttymys hänen toiveilleen. Sen on siis uskottu olevan tärkeässä roolissa, jos haluat saada jonkin unelmasi toteen.



Safiirin nimi tulee Kreikasta "Sapheiros", sininen. Entisaikoina kaikkia sinisiä kiviä nimitettiin "safiireiksi" ja vasta 1800-luvun alussasafiiri luonnehdittiin itsenäiseksi korundiryhmän jäseneksi.

  • Arvostetuin väri safiireissa on sininen
  • Tunnetuimpia safiireja on Pyhän Edvardin safiiri, joka on Englannin kuninkaankruunun ristin keskellä ja Venäjän hallitsijan kruunuun on hiottu myös suuria safiireja
  • Viattomuuden ja pitkäikäisyyden symboli
  • Hyvän terveyden talismani
  • Kivi edustaa vaurautta, kauneutta ja sisäistä rauhaa
  • Safiirin on uskottu tuovan kantajalleen voimaa, kunniaa ja kuolemattomuuden
  • Safiiri symboloi taivasta ja siihen liitettyjä ominaisuuksia
  • Tähtisafiiria pidetään hyvän onnen tuojana ja sen kolme valokuovaa ajatellaan edustavan toivoa, uskoa ja kohtaloa
  • Safiiri on pyhitetty Kreikkalaiselle jumalalle Apollolle
  • Astrologiassa Vaakan ja Neitsyen kivi


Perinteisesti safiiri symboloi jaloutta, totuutta, vilpittömyyttä ja uskollisuutta. Se on koristanut kuninkaallisten ja papistojen vaatteita vuosisatojen ajan. Sen poikkeuksellinen väri on standardi, jota vastaan ​​mitataan muita sinisiä jalokiviä - topaasista tantsaniittiin.

Safiiri on liitetty vuosisatojen ajan rojaltiin ja romantiikkaan. Yhdistystä vahvistettiin vuonna 1981, kun Ison -Britannian prinssi Charles antoi sinisen safiirin kihlasormuksen Lady Diana Spencerille.


Muinaisessa Kreikassa ja Roomassa kuninkaat ja kuningattaret olivat vakuuttuneita siitä, että siniset safiirit suojelivat omistajiaan kateudelta ja vahingoilta. Keskiajalla papit käyttivät sinisiä safiireja symboloimaan taivasta, ja tavallisten ihmisten mielestä helmi houkutteli taivaallisia siunauksia. Muina aikoina ja paikoissa ihmiset saivat safiireja voimaan vartioida siveyttä, tehdä rauhaa vihollisten välillä, vaikuttaa henkiin ja paljastaa oraakkelien salaisuudet.

Tätä ihanaa helmeä löytyy mm. Kirjohelmeltä Suomesta ja Beadaholiquelta Usasta

Erityinen oranssinpunainen vaaleanpunainen safiiriväri on nimeltään padparadscha, joka tarkoittaa "lootuskukkaa" singalin kielellä, jota puhutaan Sri Lankassa. Tiesitkö muuten, että Padparadscha nimeä käyttää myös Swarovski Kristall kristallihelmestään, joka on punertavan vaaleanpunainen ja erittäin kimaltava helmi sekä laadukas. Itse tykkään käyttää Swarovskin ihania lasihelmiä korutöissäni juuri niiden laadukkuuden ja kimaltavuuden vuoksi. Näin yksinkertaisimmistakin koruista tulee astetta juhlavampi, jolloin koru sopii sekä päivä- että iltakäyttöön.

~ Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti