perjantai 22. tammikuuta 2021

Korut & Talvi

Tammikuun puolessa välissä tänne eteläiseenkin Suomeen saatiin sitten kunnon lumet, kiitos Toini myrskyn. Olisin henkilökohtaisesti toivonut lumen tulevan hieman aiemmin tänne Etelä-Suomeen. Äkillinen lumentulo vaikeutti toista työtäni, jossa jouduin uppotumaan polviani myöten lumihankeen, jotta sain sujautettua lehden laatikoihin. Olin niin aikaisin aamulla liikkeellä ettei auraajat olleet vielä kerinneet kaikkia teitä auraamaan.


Lumimyräkän jälkeen tuli kovat pakkaset. Täällä Etelä-Suomessa ei ole ollut -25 asteen pakkasia pariin vuoteen ja mietin siinä kauppaan kävellessä, että olisi inhottavaa pitää isoja metallisia korvakoruja tällä ilmalla, kun muutenkin jäätyy melkein pystyyn. Muistin sitten, että tein muutama vuosi sitten virkatut sydän korvikset. Virkatut ja itsetehdyt korut ovat muodissa, joten haluan tähän postaukseen jakaa sydänkorvisten ohjeen. Olen muutenkin innostunut virkkauksesta ja rakastan tehdä virkattuja koruja. Suunnitteilla on paljon uusiakin koruja, joita haluaisin tehdä heti, kun on enemmän aikaa niihin, mutta toistaiseksi ei ole ollut tekemisen puutetta.

Innostuin virkkaamisesta, kun valmistuin sisustussuunnittelijaksi parisen vuotta sitten.Tässä kuvassa on kaikki itse virkkaamani sydän korvakorut, joita on saatavilla BlueBellJewelryn Etsy kaupasta. Korvakorut ovat toki muokattavissa makusi mukaan. Näissä korvakoruissa on hopeioitu koukku, joka on nikkeli, lyija ja kadmium vapaa.


Sisustuskoulun aikana olin sisustusliikkeessä harjoittelussa, jonka omistaja tykkäsi virkata, mutta jostain syystä asia ei silloin iskenyt muhun kuin vasta koulun jälkeen. Olen siis itseoppinut virkkaamaan aikuisena eli jos et ole vielä virkkaamista harrastanut, mutta se kiinnostaa, niin suosittelen rohkeasti kokeilemaan näitä sydän korvakoruja.

Virkatut Sydämet:

Sydän korvakorujen tekoon tarvitset:
  • 3.5 mm virkkauskoukun (myös 4 mm virkkauskoukku käy)
  • Valitsemaasi lankaa, katso koukku tai puikkosuositus langan vyöstä
  • Sakset
  • Jos teet näistä korvakorut, niin tarvitset lisäksi korvakoru koukut ja välirenkaat n. 5 mm
  1. Aloita sydän tekemällä taikarinki tai aloituslenkki (engl. magic loop). 
    Taikarinki (aloituslenkki) tehdään kiertämällä lanka kaksi kertaa vaikkapa kahden tai kolmen sormesi ympärille niin, että langat menevät ristiin kämmenesi ulkopuolella. Sujauta koukku ristikkäisiin lankoihin kun ne ovat vielä sormesi ympärillä. Ota varovasti sormet pois ja virkkaa kolme ketjusilmukkaa

    Jos taikarinki tuntuu liian haastavalle, voit myös aloittaa sydämen virkkaamalla 4 ketjusilmukkaa ja tee piilosilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan.

  2. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa

  3. Virkkaa kolme pitkää pylvästä

    Pitkä pylväs silmukka syntyy, kun kierrät lankaa ensin kahdesti koukun ymrärille, viet koukun ringin läpi, ota lankaa koukulle, tuo koukku takaisin ylös ja ota lankaa koukulle. Vedä koukku kahden silmukan läpi. Ota uudelleen lankaa koukulle ja vedä lanka jälleen kerran kahden silmukan läpi. Toista tämä vielä kerran kunnes sinulla on yksi silmukka koukun päällä. Nyt olet luonut yhden pitkän pylvään. Toista näitä vielä kaksi lisää.

  4. Tee seuraavaksi kolme kiinteää silmukkaan samaan rinkiin kuin pitkät pylväätkin

    Kiinteä silmukka syntyy, kun kierrät langan yhden kerran koukulle, viet sen ringin läpi ja otat lankaa koukulle. Tuo koukku takaisin ylös ringin läpi ja ota lankaa koukulle. Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla neljä silmukkaa koukulla. Vie koukku kahden silmukan läpi ja ota jälleen lanka koukulle. Vie koukku kahden viimeisen silmukan läpi. Näin olet luonut kiinteän silmukan.

  5. Virkkaa yksi ketjusilmukka 

  6. Virkkaa yksi pitkä pylväs ja yksi ketjusilmukka

  7. Virkkaa kolme kiinteää silmukkaa

  8. Virkkaa kolme pitkää pylvästä

  9. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa

  10. Kiristä lanka niin, että keskus sulkeutuu

  11. Tee piilosilmukka rinkiin

    Vie koukku ringin keskeltä läpi ja ota lankaa koukulle. Älä vedä lankaa pitkälle vaan pidä se lyhyenä ja vedä koukku silmukan läpi.

  12. Virkkaa vielä yksi ketjusilmukka

  13. Jätä pieni pätkä lankaa päättelyyn

    Itse tykkään kuljettaa päättelylankaa työn nurjalla puolella ja silmukoiden mukaan niin, että päättelylanka kulkeutuu huomaamattomasti työn takana. Kuljettele lankaa edestakaisin, jotta päättelylanka tai työsi ei lähde purkautumaan.

  14. Jos halauat näistä korvakorut, kiinnitä kaksi välirengasta sydämen keskellä ja lisää koukku.

Nämä sydämet toimivat myös hienosti esim. lasinalusena, jos virkkaat neljä sydäntä ja kiinnität ne toisiinsa. Sydämen kokoa voit muunnella käyttämällä paksumpaa lankaa tai isompaa koukkukokoa. Pienemmällä koukulla syntyy pienempi sydän ja isommalla koukulla isompi sydän. Uskon, että kummatkin näyttävät hyvältä ja mielikuvitus on oikeastaan vain rajana mihin näitä sydämiä käyttää, sillä nämähän ovat todella söpöjä koristeita vaikkapa tyynyssä ja laukussa.
 

Toivottavasti onnistut tekemään sydämet, sillä virkkaus on itselleni ollut mainio rentoutumismuoto. Tykkään virkata kaikenlaisia juttuja aamukahvilla ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Jos sinulle tulee kysyttää näistä sydämistä, niin kommentoi alle tai lähetä mulle s-postia asiasta osoitteeseen bluebelljewelry@gmail.com, niin auttelen sinua mielelläni.

Mukavia virkkaushetkiä sinulle,
Minna



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti