perjantai 5. helmikuuta 2021

Helmikuun Kivi: Ametisti


Helmikuun syntymäkivenä on suosittu Ametisti, jonka monet varmasti tunnistavat sen violetista ulkonäöstään. Ametisti on suosittu korukivi, joka auttaa mm. stressiin, unettomuuteen ja sillä on rauhoittava vaikutus kehoomme.
Ametisti kivi on kvartsimuunnos ja sen nimi tulee kreikan sanoista "methustos", joka tarkoittaa myrkytystä. Aikoinaan uskottiin, että ametisti suojelee kantajaa päihtymykseltä. Muinaiset kreikkalaiset tekivät ametistista juoma-astioista ja pitivät yllään ametistista tehtyjä koruja.

Ametistia käytetään tavallisesti voima- ja suojauskivenä. Ametistia on suositeltavaa käyttää kriisi- ja murrostilanteissa, sillä ametistilla on vahva rauhoittava vaikutus. Lisäksi ametistia voi käyttää kodin suojaamisessa laittamalla ametistin ikkunalaudalle ja oven lähettyville.

Ametisti on erinomainen meditaatiokivi. Ametisti auttaa sinua saamaan yhteyden korkeampaan minääsi, yhteyden henkioppaisiin tai ylösnousseisiin mestereihin. Meditoimalla ametistin kanssa saatat saada yhteyden myös suojelusenkeliisi. 

Ametisti on myös hyvä kivi makuuhuoneeseen, sillä se suojelee painajaisilta, auttaa hiljentämään mieltäsi ja muita tuntemuksia, jotka saattavat häiritä unensaantia. Tästä syystä käytän ametistia, kun on paljon stressiä ja haluan rauhoittua ja hiljentyä. Ametistista on joskus ollut apua lieventämään migreeni kohtauksia. Olen tällöin laittanut kiven siihen kohtaan, jossa kipu tuntuu voimakkaammin. Käytän ametistia myös poistamaan painajaisia ja kivi on auttanut myös omaan unettomuuteen, josta kärsin joskus.

  • Tasapainottaa tunnekuohuja
  • Lievittää stressiä, vihaa, ärtymystä ja ahdistusta
  • Tyynnyttää mieltä
  • Hyvä kivi meditaatioon
  • Ametisti kehottaa pysähtymään ja kuuntelemaan omaa sisintä
  • Aktivoi kruunachakraa
  • Auttaa ymmärtämään, että elämässä on muutakin kuin töitä ja arkea
  • Auttaa päänsärkyyn ja lievittää migreeniä
  • Suojelee painajaisilta
  • Ametisti on Vesimiehen, Kalan, Neitsyen ja Kauriin onnenkivi
  • Jousimiehen voimakivi

Ametisti huolikivenä:


Ametistia voi käyttää myös ns. huolikivenä, jos sinulla on paljon stressiä tai olet hermostunut. Ametistille voit kertoa mielessäsi mitkä asiat huolettaa sinua tai mitkä asiat aiheuttavat sinulle stressiä. Puhu kivelle kuin puhuisit hyvälle ystävälle, sillä kuten hyvä ystäväkään niin kivikään ei tuomitse sinua tai sano sinulle ettei tuntemuksesi ole oikeita.


Käytä ametistia huolikivenä seuraavanlaisesti:
  • Valitse hiljainen hetki tai sellainen ajankohta, että sinua ei häiritä n. 10 - 30 minuuttiin
  • Istu tai makaa mukavasti. Halutessasi voit myös kuunnella jotain rauhoittavaa musiikkia, mutta jos tämä häiritsee sitä mitä aiot kertoa kivelle, jätä musiikki pois
  • Ota ametisti kivi käteesi tai jos sinulla on ametisti pallo, voit pyöritellä sitä käsiesi välissä niinkuin sinusta hyvälle tuntuu
  • Sulje silmät ja hengittele muutaman kerran syvään. Palaa sitten normaaliin hengitystahtiisi
  • Kerro kivelle huolesi ääneen tai mielessäsi niin selkeästi ja yksityiskohtaisesti kuin sinusta tuntuu hyvälle
  • Kun tunnet, että mielesi on rauhoittanut tai olet rauhallisempi eikä mieleesi nouse asioita, joita haluaisit tällä kertaa kivelle kertoa, avaa silmäsi ja kiitä kiveä

Ametisti imee itseensä energiaa ja jotta kivi toimisi mahdollisimman voimakkaasti se täytyy "ladata" täydenkuun valossa ikkunalaudalla tai jos sinulla on akaattilevy, niin laita ametisti akaattilevyn päälle. Akaatti "lataa" kaikkia kiviä eikä vaadi itse puhdistusta tai latausta.

Voit ottaa ametistin mukaasi myös, kun teet jotain mielekästä, levollista tai harmonista esim. joogan harjoittelu, lukeminen, musiikin kuuntelu, ulkoilu tai käsityöt. Tärkeintä on, että toiminta on sellaista mistä nautit ja ne eivät aiheuta sinulle stressiä vaan tulet niiden tekemisestä iloiseksi. Ametisti imee itseensä nämä energiat ja tällöin voit ottaa kiven mukaasi esimerkiksi töihin, jolloin saat nauttia näistä hyvänolon energioista myös töissä.

P.S. FjeldDesignillä on myynissä kiva kaulakoru ja rannekoru, jossa on käytetty ametistia. Nämä korut ovat käsintehty ja tilatessasi saat valita kaulakorun tai rannekorun pituuden. Lisäetuna saat -10% alenuksen kyseisistä koruista helmikuun loppuun saakka käyttämällä oston yhteydessä koodia: FEBSTONE10


~ Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti