perjantai 23. heinäkuuta 2021

Elokuun Kivi: Peridootti


Peridootti on silikaattimineraali oliviinin puhdas jalokivimuunnos. Oliviini esiintyy rakeisina, massamaisina muodostumina, mutta peridootti muodostaa suuria kauniinvärisiä ja läpinäkyviä kiteitä, jotka on helppo hioa jalokiviksi. Peridootista käytetään synonyymia krysoliitti, joka on johdoettu kreikan kielen sanasta kultakivi.

Peridootti on vihreään vivahtava jalokivi, jota louhitaan muun muassa Brasiliassa. Sillä on uskottu olevan maagisia parannuskykyjä, joten sen kantaja on saanut nauttia terveydestä. Sen on uskottu auttavan terveyden lisäksi karistamaan kateelliset tunteet sekä laiskuuden. 

Ominaisuudet:



Peridootti muistuttaa hyvin paljon lasia, se on hauras ja sillä on hauras simpukkamainen murros. Haurautensa vuoksi sitä on käsiteltävä hyvin varovasti ja hiotut kivet upotetaan tukevaan metallipohjaiseen korupohjaan murtumisen estämiseksi. Peridoottia voidaan myös vaalentaa kuumentamalla sitä, jolloin peridootin väri vaihtelee keltavihreästä kirkkaanvihreään. Peridoottia käytetään paljon koru- ja jalokivenä ja joskus siitä käytetään myös nimeä ksysoliitti,

Peridoottia kutsutaan henkisen ja persoonallisen kasvun kiveksi. Tästä syystä sitä suositellaan erityisesti hoitajille ja parantajille. Se auttaa vapautumaan negatiivisista ajatuskuvioista ja pitkään kannetuista henkisistä taakoista. Peridootti on erityisen hyvä apuväline mustasukkaisuudesta kärsiville henkilöille ja pariskunnille. Peridootin sanotaan olevan mielen terävöittäjä. Sitä voisi kuvailla myös eräänlaiseksi uuden alun kiveksi. Entisaikoina peridootin uskottiin luovan suojan taikoja, manauksia ja loitsuja vastaan. Peridootti on neitsyen horoskoppi- ja onnenkivi.


  • Leijonan ja Neitsyen syntymäkivi
  • Vähentää stressiä, vihaa ja syyllisyyttä
  • Terävöittää mielen 
  • Auttaa uupukseen ja apatiaan
  • Pedidootin on uskottu vahvistavan immuunisysteemiä, aineenvaihduntaa ja kirkastavan ihoa
  • 6.5 - 7 Mohrin kovuusasteikolla
  • Peridootti innostaa kaunopuheisuuteen ja luovuuteen
  • Käyttämällä peridootti korvakoruja, rannekoruja, kaulakoruja tai sormuksia on uskottu tuovan hyvää säätä
  • Peridootin on uskottu olevan myös jumalatar Pelen kyyneleitä

Peridootti kaulakoru by FjeldDesign

 
Peridootin vihreä Swarovski kristalli nilkkakoru by FjeldDesign


Tsekkiläiset lasikukka korvakorut Swarovski kristallilla by BlueBellJewelry.
Vasemmalla: Peridootin vihreät kukkakorvakorut, keskellä opaakkipintaiset kukkakorvakorut ja oikealla tummanvihreät kukkakorvakorut

Sudenkorento korvakorut tsekkiläisillä lasihelmillä by BlueBellJewelry
Korvakorut ovat saatavilla myös muissa väreissä. kaikissa kullattu korvakorukoukku, joka on nikkeli, - lyijy, - ja kadmium vapaat. Vasemmalla vaaleanvihreät ja oikealla tummanvihreät.

Vihreä monisäikeinen rannekoru hopeoiduilla kaariputkilla.
Rannekoru on kevyen tuntuinen ja viimeistelee tyylisi. Saatavilla 9 eri värissä. 

~ Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti