perjantai 6. elokuuta 2021

Loppukesän kiireitä...

Viime viikot ovat olleet todella kiireisiä. 

Sisustussuunnittelija opintojen päättymisestä on jo kolme vuotta, mutta muut työt ja omat Etsy kauppani ovat vieneet aikaani. Olen odottanut sitä täydellistä hetkeä aloittaa oma yritys sisustussuunnittelijan, mutta sellaista ei vain tunnu tulevan. Siksi päätin, että se hetki on NYT eikä sitten joskus. Kuulostaako tämä tutulta? Oletko lykännyt jotain hanketta tai projektia pidempään, jotta sille ikään kuin löytyisi se täydellinen aika? Voin kertoa, ettei sellaista kerta kaikkiaan vaan tule ellet vaan ryhdy toimiin. Päätä mikä on tärkeää ja muut asiat kyllä järjestyy tavalla tai toisella sen rinnalle ja jos ei järjesty, niin uskon, että on kyseessä muutoksen tarpeesta.

Olen harmittavan vähän saanut panostettua BlueBellJewelryn Etsy kauppaan. Rakastan sen kaikkia tuotteita, värikkyyttä ja boheemisuutta mitä BlueBellJewelry edustaa. Ostin super ihanat siemenhelmet ja ne lojuivat pöydälläni viikon. Halusin innokkaasti tehdä BlueBellille jotain uutta ja käyttää juuri ostamiani siemenhelmiä, mutta varsinainen idea mihin ne yhdistäisi puuttui kunnes löysin SEN. Luovana ihmisenä ideoita löytyy, mutta jokin pitää myös sisäisesti loksahtaa paikoilleen, jotta tietää, että tämä se idea on mitä lähden työstämään. Käykö näin sinulle?



Rakkaus virkkaamiseen syttyi noin kolmisen vuotta. En ollut edes ajatellut, että minusta tulisi nelikymppinen virkkaaja. Pidin ennen virkkaamista vähän mummojen juttuna, mutta virkkaaminen onkin hyvin trendikästä ja yhä nuoremmat löytävät virkkauksen ihanan maailman. Virkkaamisesta minulla ei juuri ollut kokemusta ennen aloitusta. Koulussakin sitä oli todella vähäinen määrä eikä riittänyt innostamaan mua jatkamaan sen parissa. Jotenkin sitä vaan sisustusopintojen jälkeen löytyi tämäkin ns. uusi harrastus ja olen nauttinut siitä. Virkkaaminen on rentouttavaa siihen asti kunnes kissa ei syö lankaasi poikki tai varasta lankapalloasi. Omia kissoja tuntuu kiinnostavan todella paljon virkkaukseni ja siksi täydellisen kissa vapaan paikan löytäminen on usein hankalaa.



Upeat siemenhelmet päätyivät nilkkakoruihin, jotka ovat kokonaan uusi tuotelinja BlueBellille. Ensi kuva helmien virkkaamisesta tuntui työläältä ja hankalalta, mutta homma osoittautui aivan muuksi. Helmien virkkaamisessa tärkeää on pujottaa langalle työhön tarvittavat helmet ja ekstraakin kannattaa laittaa, sillä helmiä ei voi lisätä lankaan mikäli ne loppuvat kesken. Suosittelen siis lisäämään runsaasti helmiä virkkaustyöhön, sillä ylimääräiset helmet ovat helppo kerätä talteen, kun työ on valmis.



Millaisia helmiä sitten ostin? Rakastan Toho siemenhelmiä juuri niiden laadukkuuden ja tasaisuuden vuoksi. Helmi töihin kannattaa valita laadukkaat helmet, jotta työstä tulee tasaisinen eikä sinun tarvitse "tapella" helmien kanssa mahtuuko neula tai lanka niiden reiän läpi. Näin käy, jos helmet ovat vähemmän laadukkaat. Tietysti laadukkaat helmet maksavat hieman enemmän kuin superhalvat, mutta jos teet niistä koruja tai muita käsitöitä myyntiin, niin lisää helmien hinta myös työhösi.



Vielä en ole nilkkakoruja saanut kuvatuksi, sillä sisustustyöt ja tulevat nettisivut ovat pitäneet minut toistaiseksi hyvin kiireisenä. Menossa on monta ihanaa sisustussuunnitteluprojektia, joista saan kuvia myöhemmin asiakkailta. Näin korona aikaan olen totetuttanut sisustussuunnitelmat etänä ja on ollut ihanaa saada tehdä niitä varsinaisia töitä, joita varten kävin koulua. 


"Stitch away stress" kuvaa hyvin tätä virkkaamista. Virkatessa sitä jotenkin rentouttaa ja kuulin radiosta, että käsityö harrastuksia on jopa verrattu zen mielentilaan eli jokainen meistä käsityö harrastajista on omanlaisensa zen mestari! Viereinen kuva on valmiit nilkkakorut, jotka on tarkoitus sitoa nilkkaan eli näissä ei ole pikkuista lukkoa laisinkaan. Malli on kätevästi vähän joustava ja sitomalla voit itse vaikuttaa nilkkakorun kireyteen. Käytin näihin puuvilla lankaa, koska se on kestävää ja materiaalina mielyttävän tuntuista iholla. 

Jos kiinnostuit nilkkakoruista miten tehdä nämä tai haluat tilata nilkkakorun itsellesi tai ystävällesi, niin ota yhteyttä: bluebelljewelry@gmail.com

Mukavaa loppukesää sinulle!

~ Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti