perjantai 5. maaliskuuta 2021

Maaliskuun Kivi: Akvamariini

Tuntuu, että viikot ja kuukaudet vierivät todella nopeaa. Nythän on vuorossa jo maaliskuun syntymäkivi, akvamariini. Tämä ihana vaaleansininen kivi on myös yksi lemppareistani. Jos et ehtinyt lukea helmikuun kivestä, niin voit lukea sen nopeasti täältä.

Helmikuussa kirjoitin Ametistista, jota pystyi myös käyttämään ns. "huolikivenä". Itse olen nyt joka ilta käyttänyt ametistia tähän ja täytyy sanoa, että nukun paljon paremmin enkä heräile enää keskellä yötä. Tämä varmaan osittain johtuu siitä, että saan ikäänkuin päässä pyörivät asiat kerrottua jollekulle. Tähän samaiseen tarkoitukseen toimii myös päiväkirjan kirjoittelu, mutta aina iltaisin ei ehdi tai jaksa.



Akvamariinin nimi tulee latinasta (aqua marinus) ja tarkoittaa "merivettä". Akvamariinia on myös kutsuttu "köyhän miehen timantiksi". Boetius De Boodt käytti vuonna 1604 ensimmäistä kertaa akvamariinia. Akvamariinia on käytetty mm. kruununkalleuksissa, silmälasien linsseissä ja ehtoollisastioiden ikkunoina.

Akvamariinin väri vaihtelee vaaleansinisestä tummansiniseen ja sinivihreään. Kiven värin aiheuttaa rauta. Akvamariini muodostaa usein suuria pylväsmäisiä kiteitä, joissa saattaa olla naarmuja kiven haureuden vuoksi. Akvamariinissa saattaa joskus myös esiintyä ns. kissansilmäilmiö tai tähti-ilmiö.


USKOMUKSET



Ennen uskottiin, että akvamariini on ystävällisyyden ja oikeudenmukaisuuden kivi. Akvamariini toimi myös merenkulkijoiden onnenkivenä, sillä kiven on uskottu suojelevan merisairaudelta ja haaksirikolta. Akvamariinin on uskottu olevan myös merenneitojen aarre ja näkijöiden kivi, joka auttaa parantamaan näkökyä niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Akvamariinin on uskottu puhdistavan ihmiskehoa ja laittavan nesteet liikkeelle. Lisäksi akvamariini rauhoittaa hermostuneita ja neuroottisia ihmisiä. Uskomuksen mukaan akvamariinin omistaja on kaikista huolista vapaa.


PARANTAVAT OMINAISUUDET




Akvamariini on lempeä kivi, joka rauhoittaa ja vähentää stressiä, laannuttaa pelkoa ja antaa voimaa. Akvamariini tasapainottaa yin ja yang energioita ja se on lisäksi itsenäisyyden, tarkkanököisyyden ja rauhan kivi. Akvamariini auttaa näkemään intuitiivisesti, antaa rohkeutta ja tyyneyttä.

Akvamariini tuo kantajalleen elämäniloa, uskollisuutta ja ystävällisyyttä ihmissuhteisiin. Akvamariini on kurkku chakran kivi, joka auttaa sinua kommunikoimaan rauhallisesti ja selkeästi. Kivi kannustaa ottamaan vastuun omista teoista, lisää myötätuntoa ja vähentää tuomitsemista.

Akvamariinia voidaan myös käyttää ns. juomakivenä, jolloin kivi laitetaan vesikannuun. Akvamariini edistää hyvää terveyttä, parantaa sydän,- vatsa- ja maksasairauksia. Jos sinulla on väsyneet silmät esim. toimisto- tai päätetyöskentelystä, aseta akvamariini silmillesi n. 20 minuutin ajaksi. Akvamariini lievitää väsyineitä silmiä ja toimii myös rauhoittajana, jos kärsit näköongelmista.

Käytä akvamariinia esim. päätöksissä, haastatteluissa ja koetilaisuuksissa. Akvamariini on erinomainen kivi opettajille ja esittelijöille, sillä kivi rentouttaa ja auttaa sinua ilmaisemaan selkeäämin asiasi.

AKVAMARIINI MEDITAATIOSSA




Akvamariini on erinomainen kivi meditoimiseen, koska akvamariini kohottaa tietoisuuden tasoa ja kehittää henkisesti. Kivi auttaa myös sinua tutkimaan sisisntäsi ja saamaan yhteyden korkeampaan minääsi. Akvamariinin kanssa meditointi voi auttaa sinua saamaan myös yhteyden suojelusenkeliisi. Akamariinilta voit kysyä mitä tahansa teveyteen liittyviä kysymyksiä tai se voi rauhoittaa sinua stressaavan päivän jälkeen.

Aloita meditointi varmistamalla, että sinua ei häiritä kyseisenä aikana. Löydä mukava ja hiljainen tila, jossa voit istua mukavasti joko polviesi varassa tai tuolilla. Halutessasi voit myös maata ja kuunnella meren aaltojen ääntä YouTubesta. Sulje silmäsi ja kuvittele akvamariinin vaaleansininen valo ympärilläsi. Hengittele rauhallisesti muutaman kerran syvään. Itse käytän joogassa oppimaani hengitystekniikkaa, joka on 4-4-4, tarkoittaen, että lasket hitaasti neljään, kun hengität sisään, pidätät hentystäsi laskien neljään ja uloshengität laskien rauhallisesti neljään. Tämä rauhoittaa nopeasti eikä sinun tarvitse toistaa tätä kuin muutaman kerran.

Palaa normaaliin hengitysrytmiisi ja avaa silmäsi. Katsele akvamariinia hetken, tunne sen rauhaoittava vaaleansininen väri ympärilläsi ja tuo sitten kätesi sydämen alueelle kämmenet yhdessä. Kysy mielessäsi miten voisit parantaa terveyttäsi tai onnellisuuttasi. Anna mieleesi tulla ihan mikä ajatus tahansa, älä yritä hallita tai ohjailla, että vastauksen pitäisi olla tietynlainen. Ole avoin sille, mikä ikinä asia se onkaan, joka tulee mieleesi ja luota siihen, että intuitosi kyllä tietää mikä on sinulle parasta ja mitä kaipaat juuri nyt. Ei haittaa, vaikka mieleesi ei tulisikaan heti jok tietty asia. Joskus se asia voi tulla mieleesi päivän mittaan, ystäväsi voi alkaa puhua jostakin aiheeseen liittyvästä tai se asia voi tulla uniisi. 

Lopeta meditaatio nostamalla kädet kämmenet vastakkain silmiesi korkeudelle, hengittele vielä muutaman kerran rauhallisesti kuvitellen samalla, että vaaleansininen valo pyörii sydämesi, kurkun ja pään ympärillä. Kiitä kiveä ja jatka päivääsi.

Meditoinnin jälkeen kivi on hyvä laittaa "latautumaan" akaattilevyn päälle, jotta kivi jaksaa taas auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.


 
Astroligiassa akvamariini on Vesimiehen, Kalojen, Härkien, Kaksosten ja Skorpionin voimakivi. Akvamariinilla on sovitteleva vaikutus aviopareihin, sillä se tuo lujuutta rakkauteen. Akvamariini on yleinen lahja 18. hääpäivänä.

~ Minna 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti